Wat kunt u verwachten van ons tijdens de behandeling?

Uw therapeut van Fysiotherapie Weerdsingel legt uit wat hij/zij doet tijdens de behandeling en waarom. Voelt u zich vrij om vragen te stellen! Als dat bij uw klachten zinvol is, zal uw therapeut andere therapeuten bij de behandeling betrekken. Dit doet hij altijd in overleg met u.

Tussenevalutatie & behandeling afsluiten

  • Na 3 behandelingen volgt een tussenevaluatie.
  • Na de laatste behandeling neemt de therapeut de gestelde doelen met u door en vult u de vragenlijsten in.
  • Wij informeren de specialist of huisarts die u naar ons heeft verwezen, mits u toestemming hebt gegeven.
  • Bent u rechtstreeks naar onze praktijk gekomen? Dan informeren wij uw huisarts.
  • Wanneer u dit goed vindt sturen wij u na de laatste behandeling per e-mail een vragenlijst om te informeren of u tevreden bent over onze dienstverlening.

Duur van de behandeling

De behandeling duurt zo lang als in uw geval nodig is, met een maximum van 25 minuten.

Soms geven mensen aan dat ze graag willen dat een behandeling langer duurt. Dat begrijpen wij. Onze ervaring is echter dat langer behandelen meestal geen meerwaarde heeft. Het is bovendien niet mogelijk op basis van de contracten die wij hebben afgesloten met zorgverzekeraars. Daarin is het tarief, en dus de maximale tijd voor een behandeling, vastgelegd. In die contracten is ook vastgelegd dat er geen twee behandelingen op één dag gegeven mogen worden.

Met of zonder verwijsbrief?

Voor een afspraak met Fysiotherapie Weerdsingel heeft u in het algemeen geen verwijzing nodig van de huisarts. Komt u zonder verwijzing? Dan begint de behandelend therapeut met een screening om te kijken of u inderdaad zonder verwijsbrief bij ons terecht kunt. Is dit niet het geval, dan zullen wij u alsnog naar uw huisarts verwijzen.

Bent u wel doorverwezen door uw huisarts of specialist, neem dan de verwijsbrief mee naar de eerste afspraak.

Chronische aandoening

Heeft u een chronische aandoening en wilt u hiervoor in aanmerking komen voor de vergoeding? Dan heeft u altijd een verwijzing nodig van huisarts of specialist.

Zoeken..