Rust meting en inspanningstest

Het is mogelijk om bij onze praktijk een rust meting en/of inspanningstest te laten afnemen. Deze maken inzichtelijk waar u nu staat en hoe u uw welzijn, herstel ( van stress) en conditie structureel kunt verbeteren.

Inspanningstest | Fysiotherapie Weerdsingel in Utrecht

Uithoudingsvermogen & mate van getraindheid

De rustmeting geeft inzicht over de activiteit in het lichaam, dat fysiek in rust is. Tijdens de test zit u op een stoel met ene hartslagmeter om. De ademhalingsfrequentie en hartslag geven een schat aan informatie over hoe het lichaam herstelt in rust en hoe je dit proces kunt beïnvloeden en verbeteren, voor een goede gezondheid.   Na de test wordt de uitslag met u besproken en krijgt u uitleg over hoe u dit kan toepassen in uw dagelijks leven.

Met een inspanning test wordt uw uithoudingsvermogen en uw mate van getraindheid nauwkeurig vast gelegd. Tevens geeft de inspanningstest informatie hoe uw spieren, hart en longen samenwerken. De test geeft daarbij ook uw persoonlijke trainingszones weer, die voor een optimale conditieverbetering van groot belang zijn.

De inspanningstest wordt afgenomen middels een fiets test. De fietsbelasting begint laag en wordt iedere minuut zwaarder tot het maximaal haalbare en er genoeg informatie is.

Wie helpt u?

Voor algemene fysiotherapie kunt u terecht bij de volgende therapeuten.

Welke locatie?

Voor algemene fysiotherapie kunt u terecht op locatie:

Zoeken..