Medical taping

Medical taping is een nieuwe specifieke manier van tapen om uw klachten te behandelen. Wanneer u klachten ervaart tijdens bewegingen kan met medical taping gekeken worden naar een manier om pijnvrij te bewegen.

Hoe bepalen we of medical tapen u kan helpen?

Met gemakkelijke testen van spieren en gewrichten kunnen we kijken hoe de beweging die de pijn verergerd met zo min mogelijk pijn gemaakt kan worden. Wanneer dit een positieve uitkomst heeft kunnen we gebruik maken van medical taping. Het tape werkt als ondersteuning. Het is belangrijk om te bewegen wanneer het tape erop zit zodat het lijf zo snel mogelijk de functie van het tape kan overnemen. Medical taping kan helpen voor zowel spierklachten als voor klachten aan gewrichten

Wat is het verschil tussen medical taping en ouderwets sporttape?

Het witte sporttape wat vroeger vaak gebruikt werd zorgt ervoor dat een gewricht vast gezet wordt. In tegenstelling hiermee is medical tape elastischer waardoor de gewrichten en spieren wel in de normale bewegelijkheid kunnen functioneren. Daarnaast ademt het tape met de huid waardoor er minder huidirritatie ontstaat. Wanneer dit tape erop zit kan u gewoon alles blijven doen als voorheen. Juist wanneer de pijnlijke beweging door het medical tape minder pijnlijk of pijnvrij is adviseren wij om te bewegen.

Ervaart u klachten aan spieren, pezen of botten dan kunt u bij ons terecht voor medical taping zodat de beweging pijnvrij uitgevoerd kan worden.

Wie helpt u?

Voor medical taping kunt u terecht bij de volgende therapeuten.

  • Carlijn Hoogma Algemene fysiotherapie, manuele therapie, dry needling & medical taping

Welke locatie?

Voor dry needling kunt u terecht op locatie:

Yorbody Europaplein | Fysiotherapie Weerdsingel in Utrecht

Welke locatie?

Voor dry needling kunt u terecht op locatie:

Fit for free oudenoord | Fysiotherapie Weerdsingel in Utrecht

Zoeken..