Klaas Wijdenes

Algemene, sport fysiotherapie & medical taping

Met veel plezier werk ik als (sport)fysiotherapeut bij Fysiotherapie Weerdsingel, en op de Yorbody locatie Europaplein. Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen en te begeleiden naar een pijnvrij functioneren. Mijn specialisme is gelegen in het behandelen van orthopedische klachten, werk en sport gerelateerde klachten.

Door mijn achtergrond als bewegingswetenschapper heb ik extra kennis op het gebied van het menselijk (bewegend) functioneren. Deze kennis gebruik ik in de dagelijkse praktijk. Daarnaast heb ik ook een aantal cursussen gevolgd, waaronder een opleiding tot personal trainer en orthopedische revalidatie. De kennis die ik hierbij heb opgedaan gebruik ik tijdens de behandeling en om sportspecifieke training te verzorgen.

Het is voor mij de uitdaging om de oorzaak van uw klachten op te sporen. Ik ga hiernaar op zoek tijdens het fysiotherapeutisch onderzoek. Vervolgens zullen we samen een behandelplan opstellen om het herstelproces te versnellen. Veelal zal de therapie een combinatie zijn van manuele technieken om stoornissen in de gewrichten of het bindweefsel op te lossen. Vervolgens zal de focus tijdens de behandeling meer liggen op actieve oefentherapie met als doel de mobiliteit, spierkracht en stabiliteit te herwinnen en te behouden. Ik begeleid u bij het technisch goed uitvoeren van oefeningen. Dit is belangrijk om het herstelproces te bevorderen, maar ook om herhaling van de blessure te voorkomen.

Naast het bestuderen van het menselijk bewegen ben ik zelf ook fanatiek sporter. In mijn vrije tijd loop ik graag hard en ben ik vaak te zien in de sportschool. Ik ben vaak in de zaal aanwezig spreek me gerust aan als u vragen heeft over uw fysieke functioneren.

Waar en wanneer?

Europaplein

Dinsdag 12.30-21.00

Woensdag 10.30-19.00

Vrijdag 8.00-17.00

Wat anderen zeggen over Klaas:

  • Bij klachten aan gewrichten, spieren en banden bent u bij Klaas in goede handen.

  • Een zeer vriendelijke en kundige therapeut die op zoek gaat naar de oorzaak van uw klacht!

  • Dankzij Klaas kon ik ondanks mijn schouderblessure aangepast blijven sporten en momenteel kan ik al mijn oefeningen weer pijnvrij uitvoeren.

Start typing and press Enter to search