Rene Martens

Algemeen en psychosomatisch fysiotherapeut

Fysiotherapie:

Als algemeen en psychosomatisch werkend fysiotherapeut hou ik me vooral bezig met de begeleiding van mensen met stress gerelateerde klachten en langer bestaande (pijn-)problematiek. Daarnaast ben ik graag in een oefenzaal te vinden waar ik mensen train die gehinderd worden door rug-, nek-, schouder-, heup- en knieklachten.

Fysiotherapeuten zijn specialist op het gebied van het bewegend functioneren. In mijn werk probeer ik mensen te bewegen tot het zetten van de extra stap die nodig is om beter te functioneren. Veel lichamelijke klachten zijn het gevolg van de manier waarop we ons lichaam gebruiken. Voor een duurzame verbetering en het voorkomen van terugkeer van de klachten is het meestal zinvol om anders te gaan bewegen. Dat moet je echt zelf doen, maar ik zoek graag met je mee naar een manier die voor jouw werkt en die in te passen is in je dagelijks leven.

De mens achter de klacht:

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op klachten die ontstaan bij een disbalans tussen lichamelijke en psychische belasting. Vaak hangen de ontstane klachten samen met bepaalde levensomstandigheden. Dit is normaal en komt veel voor.

Als de disbalans langdurig bestaat, kan dat leiden tot een verlaging van lichamelijke en psychische belastbaarheid. Je wordt dan ziek, of je wordt niet zo snel beter als je zou verwachten.

In de loop der jaren ben ik me steeds meer gaan interesseren voor de eigen wijze waarop mensen omgaan met hun klachten en beperkingen. Een ieder probeert de beste keuzes te maken om fysiek ongemak te lijf te gaan. Ik beschouw het als een uitdaging om samen met de ander op zoek te gaan naar eigen ideeën en gedachten over de klacht.

Kenmerkend voor mijn aanpak is: “Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.”

BIG-registratie: 99046686804

Waar en wanneer?

Weerdsingel

Woensdag: 12:20-20:50

Vrijdag: 8:10-17:10

Wat anderen zeggen over Rene:

  • Een prettig, bevlogen en ervaren therapeut die weet wat hij kan en niet schroomt om door te verwijzen naar collega’s binnen zijn netwerk als hij denkt dat zij een klacht beter kunnen behandelen.

    Anja
  • Joost wekt vertrouwen. Hij weet waar hij over praat en geeft duidelijke, praktische adviezen.

    Frank
  • Naast de vakkundigheid waarmee mijn klachten worden behandeld, is Joost altijd geduldig en kijkt hij niet alleen naar de klacht, maar ook naar de persoon erachter.

    Meral

Zoeken..