Rienke Wiersma

Algemene fysiotherapie, manuele therapie & dry needling

Sinds 2014 werk ik vol enthousiasme als part-time manueel therapeute bij Fysiotherapie Weerdsingel. Mijn expertise gebied is de wervelkolom. Dit houdt in dat ik me met name bezig houd met bekken-, lage rug-, nek- en schouderklachten. Het belangrijkst hierbij is natuurlijk dat ik een patiënt verder kan helpen. Het technisch bekwaam zijn is hiervoor van belang, maar belangrijker is het samen met de patiënt de gewenste doelen op zo kort mogelijke termijn bereiken. Van groot belang hierbij vind ik dat we samen vooral ook naar het lange termijn plaatje kijken en om terugval te voorkomen. Dit betekent dat een behandeling meer inhoud dan alleen het ‘los’ maken van gewrichten, zo zijn ook de houding op het werk en tijdens het sporten essentieel om op lange termijn de effecten te behouden.

Naast mijn werk in de praktijk geef ik drie dagen per week les aan fysiotherapie studenten aan de Hogeschool Leiden waar ik coördinator ben van de minor ‘de driedimensionale wervelkolom’. De combinatie van lesgeven en in de praktijk werken, zorgt ervoor dat ik nieuwe inzichten snel in de praktijk kan toepassen. De wetenschap heeft mij dusdanig gegrepen dat ik in 2015 de master klinische Evidence based practice aan de UVA heb afgerond. Deze opleiding helpt mij tijdens mijn behandelingen met een kritische blik en zorgt ervoor dat ik makkelijk op de hoogte blijf van de wetenschappelijke ontwikkelingen in de fysiotherapie.

Verder heb ik in december 2016 de mastercourse anderhalvelijns-fysiotherapie afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik les gehad van medisch specialisten om zodoende mijn diagnostiek op een hoger niveau te brengen. Ook heeft het ervoor gezorgd dat ik goed op de hoogte ben van dat wat een specialist bij welke patiënt voor behandeling uitvoert. Dit helpt in mijn dagelijkse praktijk bij het er beter uitpikken van patiënten met een mogelijke onderliggende ziekte en het gerichter doorverwijzen naar specialisten.

Behalve uit mijn werk haal ik ook veel energie uit het sporten. Op dit moment zijn mijn grootste passies het wielrennen en mountainbiken. Ik fiets veel op en rond de Utrechtse heuvelrug en als ik de kans krijg ga ik met mijn fietsje de bergen in. Ter afwisseling stap ik sinds kort weer regelmatig in de roeiboot om heerlijk op het water te genieten. Kortom, ik ben graag in beweging en hoop andere ook plezier hierin (terug) te geven!

Waar en wanneer?

Weerdsingel

Vrijdag  8.00-16.30

Wat anderen zeggen over Rienke:

  • De grote vakkundigheid van Rienke Wiersma en haar toewijding en persoonlijke betrokkenheid hebben veel bijgedragen aan mijn herstel.

    Jannie
  • Als wedstrijdroeier loop je nog wel eens tegen een blessure aan. Rienke is altijd zeer betrokken en geïnteresseerd geweest. Samen hebben we de blessures weten te verhelpen.

    Boyd

Zoeken..