Sport en ontspanningsmassage

Een massage bevordert de doorbloeding van het spierweefsel, pezen en kapsel. Dit draagt bij aan een soepeler bewegingspatroon. Ook kan een massage de juiste ontspanning tot resultaat hebben. Mensen die hun werkzaamheden verrichten in veelal eenzijdige posities en deze langdurig aan moeten houden, ondervinden snel spierspanningen. Deze spierspanningen hebben vaak secundaire klachten tot gevolg. De klachten kunnen dan van die aard zijn dat er beperkingen in het uitvoeren van de werkzaamheden ontstaan, zoals rug-, nek- of hoofdpijnklachten. Massage kan dan een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling zijn.

ontspanning utrecht

Wanneer gaat u naar de masseur?

Wanneer een massage nuttig is, is per persoon verschillend. Men kan het toepassen om werk gerelateerde klachten te voorkomen of te verminderen. Een sporter laat zich masseren om de kans op blessures te verminderen of om het herstel na een zware training of wedstrijd te bevorderen. Maar een massage kan ook puur voor de ontspanning zijn, omdat je jezelf er simpelweg beter door gaat voelen. Het kan ook in drukke perioden de stress verminderen. Want fysieke ontspanning heeft positieve invloed op mentale stress.

sport of ontspanningsmassage utrecht

Massage na sport

Massage kan ook zeer goed toegepast worden voor of na het uitoefenen van sport. Daarvoor hoef je geen topsporter te zijn. Vooral na het sporten is een massage zinvol omdat het de mate van spierpijn kan verminderen. De druk op de spieren en omliggende weefsels (pezen, kapsels, vliezen) zorgt voor het verzachten van deze weefsels. Tevens zorgt een massage ervoor dat de verklevingen tussen de bindweefsel en spierlagen aangepakt worden.

sportmassage utrecht

Massage als ondersteuning van uw behandeling

Kortom, een massage is op verschillende manieren toepasbaar. Van een algemene ontspanningsmassage tot een klachtgerichte massage. Bij Fysiotherapie Weerdsingel zal de nadruk liggen op een massage ter ondersteuning van de manuele of fysiotherapie. Maar ook daarin kunnen de behandeldoelen zeer uiteenlopend zijn; zoals revalidatie na een (sport) blessure, het aanleren van ontspannen of het ondersteunen van het vergroten van de beweeglijkheid van gewrichten. Wilt u daar specifieke informatie over, vraag er dan naar bij uw fysiotherapeut.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Weerdsingel of via het contactformulier op www.praktijkwiesje.nl

Tarief   massage  (inclusief BTW)

Massage wordt niet vergoedt door uw verzekering. U kunt met pin betalen.

Massage 30 minuten €31,50
Massage 60 minuten €63,00

Wie helpt u?

Voor sport en ontspanningsmassages kunt u terecht bij de volgende therapeute.

Welke locatie?

Voor sport en ontspanningsmassage kunt u terecht op locatie:

Locatie Weerdsingel | Fysiotherapie Weerdsingel in Utrecht

Zoeken..